FobiaSocial.net  
     

Inicio Hilos de Hoy Registrarse
 
Retroceder   FobiaSocial.net > Foros sobre Ansiedad Social > Foros por Zonas > Catalunya > Fòrum de Fòbia Social, Timidesa i Ansietat
Respuesta
 
Antiguo 28-feb-2013  

Hola, vinc aquí perquè estic una mica preocupada. Tinc 14 anys i des de ben petita he estat molt, molt tímida. La part positiva es que quan conec a la gent sóc més bé espontània (raó per la qual a la classe no tinc vergonya, perquè els conec a tots des de que teniem 3 anys).

Sempre que he d'anar a algun lloc, com ara una classe amb gent de més edat o he de començar a algun lloc (una acadèmia o una altra escola) em començo a posar molt nerviosa i em passen pel cap un munt de coses. Us posaré un exemple:

Fa un parell de dilluns em van dir que em canviaven de classe d'anglès a l'acadèmia i em van dir que la meva classe era la número 9 i que hi anés al següent dia. Doncs el dia va arribar i uns 15 minuts abans d'entrar a la classe em vaig començar a posar nerviosa i a suar i a pensar què pensarien de mi aquella gent que era més gran que jo, si pensarien que era una nena petita, si se'n riurien (tot això em vé de que des de sempre m'han fet bullying, i aquest estiu em va passar una cosa que em va marcar). Se'm va quedar la boca seca i em va entrar un atac de pànic i no hi vaig poder entrar. Em vaig quedar a la porta fins mitja hora més tard i no podia entrar. Era tal la meva impotència que em va fer por i tot. I de sobte em vaig posar a plorar.

Ja sé que tot això pot sonar a infantilada, però ho vaig passar molt malament.

El fet és que aquest dilluns hi vaig anar i vaig fer el pas i vaig entrar a la classe. Em vaig passar les dues hores sense obrir la boca i amb el cor que m'anava a cent... Va ser horrible.

No estic segura de si és ansietat social, ja que em passa amb grups de gent, si he de parlar amb públic i coses d'aquest estil.

M'estic fent una història al cap i tinc un problema o es que realment tinc ansietat social?
 
Antiguo 01-mar-2013  

Aqui ningú pot assegurar-te res. Per a saber si tens realment ansietat social hauries d'anar a un psicòleg per a que et fes un diagnòstic precís.
Pel que dius sí que sembla que tens un problema... Per això et recomano el psicòleg. Podria ajudar-te.

Ànim.
 
Antiguo 09-mar-2013  

Em recordes a mi

Jo vaig venir a parar aquí quan tenia 16 anys intentant buscant respostes a una timidesa exagerada, que no entenia i que m'estava fent passar moltes situacions incòmodes i de malestar com les que expliques tu, ja que aleshores no coneixia ningú al meu poble que li passés res semblant i m'estava començant a menjar massa el cap.

Més tard empesa per me mare vaig acabar anant a una psicòloga perquè estava preocupada per la meva extremada baixa autoestima, aquelles visites mai van ser gaire formals... però fer el pas d'entrar per aquí i parlar amb aquella dona em va anar bé per començar a conèixer-me millor, adonar-me dels problemes i dificultats que tenia, veure el què no m'agradava i agafar ganes i empenta per començar a fer un procés de canvi per mi mateixa...

Així que com diu Sora jo també t'animo a que visitis a un psicòleg encara que et costi, a part que sortiràs de dubtes estic segura que t'anirà bé.

I no et preocupis, no crec que ningú pensi que és una "infantilada", molts dels que estem per aquí hem passat situacions com tu, i de pitjors jeje i confesso que a mi també m'han sortit les llàgrimes en ocasions després de situacions de molt estrés, patiment, impotència... així que no t'avergonyeixis

Ja ens explicaràs com van avançant les classes d'anglés!
 
Antiguo 09-mar-2013  

LesMis no te estas montando ninguna historia, yo comence así hace ya veinte años, tenia 17 y por pensar que era un bicho raro me daba miedo ir al medico. Armate de valor y comentaselo a alguna persona mayor que te pueda comprender, tu tutora de colegio, tu familia... Ten en cuenta que cuando antes le hagas frente al problema antes desaparecerá y podras hacer vida normal. Sinó conforme vayan pasando los años esos miedos se grabaran en tu mente y mas dificil sera superarlos. Que no te de verguenza, la fobia social es una de tantas patologias del ser humano y cuando uno va ganando años se da cuenta que la persona que no padece una cosa padece de otra y por eso nos hacemos mas comprensivos. Animo, no te demores porfavor, que quiza superando ese estadio de panico en la academia se terminen tus males.
 
Antiguo 09-mar-2013  

Tal i com t'han dit el millor que pots fer és acudir a un psicoleg o psicologa.

Jo és una cosa que sempre recomano, a mi el meu pas per la psicologa m'està servint i molt per millorar. No és una cosa automàtica que per si sola et "curi", però si a més de anar al psicoleg l'hi poses ganes i esforç ja veuras com poc a poc et sentiràs millor i superararàs les teves pors.

I res , que molt ànims
 
Respuesta


Temas Similares to Tinc ansietat social?
Tema Foro Respuestas Último mensaje
Confianza Social: La Mejor Guía Para Eliminar Por Completo La Fobia Social Fobia Social General 1 14-oct-2012 04:55
Psicòleg especialitzat en ansietat a Barcelona o voltants Fòrum de Fòbia Social, Timidesa i Ansietat 1 21-ene-2012 11:39
Ansietat-Timidesa-Amistats Fòrum de Fòbia Social, Timidesa i Ansietat 1 23-jul-2011 18:56
ansietat i maternitat, mamis o futures mares Fòrum de Fòbia Social, Timidesa i Ansietat 0 27-dic-2010 12:24
problemes per agafar la baixa per ansietat Fòrum de Fòbia Social, Timidesa i Ansietat 4 30-oct-2004 16:05



La franja horaria es GMT +1. Ahora son las 10:03.
Desarrollado por: vBulletin® Versión 3.8.11
Derechos de Autor ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by vBadvanced CMPS v3.1.0