FobiaSocial.net  
     

Inicio Hilos de Hoy Registrarse
 
Retroceder   FobiaSocial.net > Foros sobre Ansiedad Social > Foros por Zonas > Catalunya > Fòrum de Fòbia Social, Timidesa i Ansietat
Respuesta
 
Antiguo 18-nov-2010  

No sóc un gran promotor dels programes o seccions d'autoajuda, si bé considero que són una bona eina per recordar-nos aquelles coses de les que a vegades ens oblidem, però que d'entrada, més o menys, sabem tots. No crec que serveixin com a pedra angular per començar a solucionar els problemes greus de veritat (per a això estan les teràpies mèdiques i psicològiques), però d'aquests memoràndums sempre se'n pot aprendre alguna cosa aplicable a la nostra situació actual.

Seguint la moda iniciada els últims anys per programes com el Bricolatge emocional a TV3 (el que fou un trasllat al format televisiu de l'èxit anteriorment obtingut pel mateix director, Gaspar Hernández, amb els programes radiofònics L'ofici de viure i Una nit a la Terra) aquest any el Versió RAC1, el magazine humorístic de tarda conduït des de fa 13 anys pel Toni Clapés (anteriorment a Catalunya Ràdio, des de fa cinc anys a RAC1 i líder d'audiència a Catalunya en la seva franja horària ja des de la primera època en l'emissora pública) ha incorporat una secció setmanal d'una mitja hora destinada a parlar de problemes concrets sobre psicologia i conflictes socials, sovint dictats per l'ordre de les notícies del dia. Les seccions són conduides en la seva majoria pel psicòleg i escriptor Xavier Guix (blog), i mensualment pel ex-exportista Xesco Espar, actualment dedicat al coaching.

La gràcia d'aquesta secció i el motiu pel que decideixo compartir la seva existència és que, respecte a lo que ens tenen acostumats aquest tipus de programes (un to adoctrinador i espès, quasi religiós, que podem trobar a vegades en els programes de'n Gaspar), la xerrada es presenta en un ambient distès i de tertulia de tarda, que bé podria ser amb els amics, on cada un dels excèntrics i arquetipats personatges i components de l'equip del Versió RAC1 (el tradicionalista avi Senyor Marcel·lí, el pessimista pare de família Toni Clapés, la voluptuosa i desafortunada en l'amor Montse Llusà, o el modernet amb síndrome de Peter Pan que és l'Spin) dóna el seu punt de vista i fa les seves preguntes concretes, sovint des de l'humor com marca la tònica habitual del programa. Dit d'una altra manera, el debat gira sempre entorn a un tema inicial, sovint dictat per alguna notícia de la setmana que els hagi cridat l'atenció, i es converteix ràpidament en una sèrie de preguntes i aplicacions pràctiques per part de l'equip sobre les situacions socials de cada dia (conflictes familiars, laborals, amb els amics o les parelles), cosa que crec que ens convé per no quedar-nos ancorats en el mirar-se el melic a vegades propi del discurs teòric. Algunes de les seccions que he trobat valuoses en aquest inici de temporada han anat dels temes, És possible canviar de personalitat?, Les crisis d'edat, o Ho desitgem però, ho necessitem?

Aquí deixo doncs el link als talls de la secció setmanal a la web del programa (que també està en un còmode Podcast, si és que els utilitzeu). Personalment prefereixo la forma de comunicar de'n Xavier Guix, més madura i que crea un ambient més casolà, que no la de'n Xesco Espar, més dirigida al coaching i a l'autosuperació en persones ja exitoses, amb el parlar d'un esportista. Però, de nou, el valor el trobo en les participacions més o menys espontànies de l'heterogeni equip que forma el programa.

I si l'autoajuda no us serveix de res us asseguro, almenys, unes bones rialles, com a mi i a més de cent mil oients diaris ens porten regalalant aquests locutors que mantinc en la qualitat d'amics des de fa anys.

Espero que, almenys, sigui de l'agrat d'algú
 
Antiguo 18-nov-2010  

que que??:-o
 
Antiguo 18-nov-2010  

ah ok, ya vi que escribiste en el foro en catalan
 
Antiguo 26-nov-2010  

Ahir van parlar de La parella ideal. No està malament, diu algunes coses que jo he dit per aquí -el tema de la harmonia entre interior i exterior- i que a mi se m'han reprotxat. Em tranquil·litza sentir-les en veu d'un grup plural i adult. Tampoc és de gran profunditat, clar.
 
Antiguo 31-dic-2010  

Quin poc èxit. En fi, per si algú realment s'ho escolta:

Ahir van parlar d'algo que afecta molt a qualsevol fóbic social: l'amistat. Imprescindible per qualsevol que tingui problemes per entendre el concepte d'amistat, sobretot per aquells -abundants, per aquestes contrades- que no sàpiguen tenir una amistat sense que aquesta sigui totalment íntima i exclusiva. També per aquells que es segueixin preguntant si pot o no existir la amistat entre sexes diferents.

Apa, a cuidar-se.
 
Antiguo 11-feb-2011  

Dimecres amb en Xesco Espar van parlar sobre la gestió del nostre temps. El tio, de metodologia clarament heredada del món de l'esport, diu coses interessants, i alguna que altra màxima bona, com que "el correu són les necessitats de tothom menys les nostres".

Realment si penso en el temps perdut en aquests fòrums fa cert mal. El fòrum pot ser un bon "lladre de temps".
 
Antiguo 17-feb-2011  

Ahir parlaren de lligar i del fenòmen conegut com smirting, que aquí es comença a donar fruit de la llei antitabac.
 
Respuesta


Temas Similares to Secció d'autoajuda al Versió RAC1, amb Xavier Guix i Xesco Espar
Tema Foro Respuestas Último mensaje
jo sóc de RAC1. i tu? Fòrum de Fòbia Social, Timidesa i Ansietat 9 09-abr-2008 14:58



La franja horaria es GMT +1. Ahora son las 10:11.
Desarrollado por: vBulletin® Versión 3.8.11
Derechos de Autor ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by vBadvanced CMPS v3.1.0